Kuřecí prsa v Nivové omáčce
Potřebujeme: (porce pro 4 osoby)
500g kuřecích prsních řízků bez kůže
Sýr niva 150g
Česnek
Sůl, jednu cibuli, grilovací koření
4dcl vody, 2 dcl mléka a vrchovatou polévkovkovou lžíci hladké mouky
Olej na smažení (1 dcl) a vysokou pánef
Jako přílohu pytlík vrtulek, kolínek nebo i špaget
Postup:
Takže....první si opereme maso, odblaníme, naporcujeme na malé 2cm kousky,
malinko osolíme, potřeme lisovaným česnekem, gril. kořením necháme "vpít".
Hodíme na olej cibulku, zesklovatíme, přidáme maso, zprudka orestujeme
z obou stran. Ke konci přidáme mouku a orestujeme, potom 3,5-4 deci vody
a necháme provařit. Potom tam přidáme nakrájenou nivu na centimetrové kousky
a rozvaříme ji do omáčky. Jakmile je niva rozvařená, což je chvilka, kouknem
jestli omáčka není moc hustá, případně doladíme mlékem a máme hotovo:o)
Podáváme s těstovinami, kolínka jsou nejlepší:o) Nezapomeneme spláchnout Plzní
ať nám nesmrdí z huby jen niva:o)))
Foto: (kliknutím se obrázek zvětší)
|