Boloňské špagety
Potřebujeme:
500g sekané (Kaufland)
400g plechovka loupaných rajčat
125g rajský protlak
2 cibule
2 stroužky česneku
125 ml vína
trošku slunečnicového oleje
červená paprika, oregáno, bazalka, rozmarýn, sůl, pepř
sáček špaget, nejlépe bezvaječné
100g nastrouhaného Parmazánu nebo Eidamu
Postup:
Najemno nakrájenou cibulku zpěníme na oleji ve vyšší velké pánvi nebo nízkém hrnci,
přidáme směs masa, utřeného česneku, soli, pepře, oregána, sladké papriky, bazalky
a rozmarýnu. Když se maso rovnoměrně osmaží, přidáme směs rajčat, protlaku a vína.
Nakonec za stálého míchání chvíli povaříme (5min).
Správně uvařené špagety dáme na talíř, uděláme důlek, kde dáme přiměřeně masové
směsi. Nakonec na maso položíme čepici z nastrouhaného sýra.:))
Foto: (kliknutím se obrázek zvětší)
|