Bublanina
Potřebujeme:
15 dkg cukr krupice
10 dkg másla (Hery)
2 celá vejce
30 dkg polohrubé mouky
1ks vanilkový puding
1ks kypřící prášek do pečiva
250 ml mléka (čtvrt litra):o)
Postup:
Všechno vytáhneme z ledničky dostatečně předem, zmrzlý se to nepovede:o)
Nejprve třeme cukr a máslo asi 10-15 minut.Pokud jsme líní a máme to,
použijeme elektrický šlehač:o) Přidáme vajíčko, třeme, přidáme další vejce
a třeme. V druhé míse smícháme mouku, puding, kypřící prášek. Postupně přidáváme
za stálého míchání do třené směsi moukovou směs a mléko (na střídačku):o)
Plech vymazat máslem a vysypat polohrubou moukou. Těsto vylít na plech a
rychle posypat očištěným opraným ovocem. (višně, třešně, jahody, rybíz, meruňky)
Dát péct do vyhřáté trouby, je to celkem rychle, tak bacha - nespálit!:o)
Mě se to udělalo za 10min při 250 stupních.
Foto: (kliknutím se obrázek zvětší)
|