Boloňské špagety

Potřebujeme:

  • 500g sekané (Kaufland)
  • 400g plechovka loupaných rajčat
  • 125g rajský protlak
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 125 ml vína
  • trošku slunečnicového oleje
  • červená paprika, oregáno, bazalka, rozmarýn, sůl, pepř
  • sáček špaget, nejlépe bezvaječné
  • 100g nastrouhaného Parmazánu nebo Eidamu

    Postup:
    Najemno nakrájenou cibulku zpěníme na oleji ve vyšší velké pánvi nebo nízkém hrnci,
    přidáme směs masa, utřeného česneku, soli, pepře, oregána, sladké papriky, bazalky
    a rozmarýnu. Když se maso rovnoměrně osmaží, přidáme směs rajčat, protlaku a vína.
    Nakonec za stálého míchání chvíli povaříme (5min).
    Správně uvařené špagety dáme na talíř, uděláme důlek, kde dáme přiměřeně masové
    směsi. Nakonec na maso položíme čepici z nastrouhaného sýra.:))

    Foto: (kliknutím se obrázek zvětší)