Kokosová hrníčková buchta
Potřebujeme:
2 hrnky hladké mouky
1 hrnek kokosu
1 hrnek cukr krupice
1 hrnek mléka
1/2 hrnku oleje
3 vejce
1 kypřící prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
30-40 dkg ovoce (nastrouhaná jabka, rybíz, maliny, meruňky, broskve...)
sádlo na vymazání formy
trochu hrubé mouky na vysypání formy
Postup:
Všechno vyndáme z ledničky minimálně hoďku před. Do rozšprudlaného
vajíčka přidáme cukr. Za stálého míchání přidáváme střídavě mléko,
olej a mouky do kterých jsme předtím zamíchali kypřící prášek do pečiva.
Všechno řádně promícháme a nalijeme na plech, který jsme vymazali
sádlem a vysypali hrubou moukou. Nahoru rovnoměrně rozprostřeme ovoce.
Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 st. asi 30 minut.
Foto: (kliknutím se obrázek zvětší)
|