Chleba v domácí pekárně
Potřebujeme:
půl kila mouky, maj je v Kauflandu:) na druhu a kvalitě mouky velmi záleží,;)
a to 450g mouky na domácí chléb (Malitas) +50g hladké mouky,
nebo 250g žitné chleb. mouky (Penam) +250g pšeničné chleb. mouky
(Penam)
300ml vlažné vody
1 Lžíce octa (30g)
půl kostky droždí (42g Noli nebo jiné, nebo sušené, instantní na půl kila mouky)
2 lžičky soli (30g)
2 lžičky cukru (30g)
1 lžička kmínu (15g)
Postup:
Do pekárny dáme vodu, ocet, mouku, do jednoho rohu sůl, do druhého cukr
a do třetího kmín, doprostřed rozdrobíme droždí. Zapneme na program č.1
a za 3 hodiny vyklopíme výbornej, levnej a jednoduchej chlebíček:))
Foto pekárna z Kauflandu neznačková typ BM25136 za 599,-:)): (kliknutím se obrázek zvětší)
|